Hospic

V slovo Manci Košir

»Ko gledam umirajočim v oči, gledam v oči resnici. Ker umirajoči nimajo mask na obrazu, ne igrajo več nobenih vlog, ne pozirajo. Samo so, kar so. In ob njih sem jaz lahko to, kar sem.«

Tako je v zadnjem pismu zapisala naša draga, ljuba Manca. Njena čuteča prisotnost in tople besede so bile, kot je zapisala v eni svojih srčnic Iz neba do dna, namenjene »Vam, živim in mrtvim, ki vas ljubim.« Manca ni ničesar prepustila naključju, čeprav se je zavedala, da je vse na Ključ. Ko je začutila, da se bliža njen čas slovesa, se je od nas, in tudi vas, poslovila z iskrenim zapisom, ki ga z velikim spoštovanjem v celoti delimo z vami.

Povezava do pisma:

Ljuba Manca, srčna hvala za tvojo Zlato nit, ta čudež Vesolja, ki si ga potegnila, da je, kot sama praviš, »vse zatrepetalo in streslo ves svet«.
Odprla si vrata svetlobi brezčasja in Ljubezni, ki objema vse, kar je bilo, je in kar bo.
Verjamemo, da se nam smehljaš z neba z besedami: »Opravljeno je!«

Ljubljana, 2. 5. 2024
Prostovoljci in zaposleni Slovenskega društva Hospic

Aktualno

DOGODKI IN NOVICE

Programi podpore

Potrebujem podporo kot

Hudo bolni in umirajoči

Življenje z neozdravljivo boleznijo ali v obdobju, ko se le-ta izteka, je polno vprašanj tako za bolnika, umirajočega, kot za svojce. Lahko vas podpremo z informacijami in celostnim pristopom oskrbe na domu.

Žalujoči odrasel

Žalovanje ob izgubi bližnje je naraven odziv, v katerem lahko doživljamo močne občutke. Žalovanje je proces, ki potrebuje svoj čas in prostor. V tem procesu niste sami. Na voljo smo vam z informacijami in osebno podporo.

Žalujoči otrok

Žalovati kot otrok ni lahko. Lahko je ena velika zmeda. Otroci žalujejo na svoj način in odzivi na smrt so odvisni od okoliščin izgube, starosti in razumevanja. Na voljo smo vam z informacijami in osebno podporo.

Strokovni delavec

Kako kot strokovni delavec podpreti nekoga, ki se mu izteka življenje ali je doživel izgubo bližnje osebe? Z informacijami, izobraževanj in podporo vas lahko podpremo na vaši lastni poti pomoči drugim.

Zgodbe iz naše skupnosti

Osebne izpovedi

Naše poslanstvo je sočutna, celostna oskrba hudo bolnih in njihovih svojcev. Z vso subtilnostjo želimo prisluhniti fizičnim, psihosocialnim in duhovnim potrebam umirajočih bolnikov in njihovih svojcev, lajšati trpljenje, podpirati v njihovi osebni preobrazbi in doseganju želene kakovosti življenja z zagotavljanjem celostne sočutne oskrbe, vzgoje in zagovorništvom vsakega, ki si bo izbral živeti do konca v domačem ali domu podobnem okolju.

Prizadevamo si za čim bolj kakovostno in polno življenje umirajočega bolnika do konca, po izgubi bližnje osebe pa nudimo oporo žalujočim odraslim, otrokom in mladostnikom. Za nas je umiranje veliko več kot samo medicinski proces. O umiranju in žalovanju odprto govorimo, ozaveščamo, izobražujemo in pripravljamo različne podporne vsebine in gradiva.

Naša družina se je pred dnevi znašla v situaciji, pri kateri ste nam nesebično, neutrudno in s človeškim občutkom priskočili na pomoč. Naredili ste ogromno dobrega za našo družino. S svojimi dejanji ste pokazali svojo veliko srce.

Družina Š., Ljubljana

Ker vam pišem, naj še enkrat pohvalim to izredno izkustveno vodeno delavnico. Na delavnico sem prišla z nemirom, kepo v želodcu, odšla pa pomirjena in zelo motivirana za nova srečanja. Hvala, za odstiranje novih delov mene, ki so zaradi strahu pred bolečino, tičali skriti v senci pozabe.

Udeleženka izobraževanja

Težko je opisati z besedami, kako zelo sem hvaležna za vsa ta srečanja. Ker prav vsakič odidem domov vedrejša, bogatejša, z novo energijo, z veliko več luči v temi, v kateri sem se znašla. Pomaga mi, da vsakič malce globlje uzrem sebe. Svoje želje. Svoje srce. Nisem se še povsem dvignila, a vem, da se bom. Srčna hvala, gospema R. in D.! Hvala za njuna ušesa. Hvala za ramo. Hvala za novo luč na moji poti k sebi.

Mojca, Ljubljana

Ko sem prišla v prostore Slovenskega društva Hospic ter zaslišala miren in tih glas gospe Renate, sem zaslutila, da se bo tudi tokrat zgodilo novo ozaveščanje globljih ravni moje osebnosti in mojega odnosa do življenja.

Neža, Celje

HOSPIC JE DOM OPORA SRČNOST POVEZANOST SOČUTJE PRISOTNOST SPREJEMANJE GLAS

0
Let
0
Območnih odborov
0
Prostovoljcev
0
Zaposlenih

PROSTOVOLJSTVO

S programom usposabljamo prostovoljce, da postanejo del multidisciplinarnega tima, ki s strokovnimi delavci bolnim in njihovim svojcem nudijo sočutje, podporo in pomoč pri soočanju in sprejemanju težke življenjske situacije.

Vabimo vas, da postanete del tima Slovenskega društva Hospic tudi vi in s tem postanete kamenček v mozaiku plemenitega človeškega poslanstva.

Zgodbe iz naše skupnosti

Izkušnje prostovoljcev

V tej enosti bivanja sem del celote, ki ga v duhu Slovenskega društva Hospic kot prostovoljka polnim s hvaležnostjo ob bolnikih, ob umirajočih, kadar mi zaupajo, kje in kdaj so bili srečni, kaj je bilo najbolj vredno – ali tudi samo s prisotnostjo ter z žalujočimi svojci, z otroki na taboru Levjesrčnih, s prijateljstvom med člani društva.

Liljana, OO Maribor

Zdi se mi, da smo na svetu tudi za to, da še za koga kaj naredimo. Mene je vedno vodilo to, da lahko komu pomagaš, čeprav se sliši osladno, ampak v srži prideš do tega, da več ko daješ, več dobiš za samega sebe. Pri odnosih, v katere smo vpleteni pri vsakem delu, je neizmerno plačilo že samo hvaležen pogled bolnika in njegovih svojcev. Tega se ne da ne plačati, ne povedati in je izjemno izpolnjujoče.

Tatjana, OO Ljubljana

Ker čutim v sebi toliko tega, da lahko dam. Dosti mi pomeni, da vzpostavim stik s takim človekom, ki odhaja. Ustvari se prostor. Ljubezen se ustvari. Sploh ne morem opisati. Meni ti ljudje ogromno dajo. Me streznijo, vse bolj to cenim. Po vsakem spremljanju sem drugačna, tako hvaležna za sebe.

Klavdija, OO Maribor

Biti prisotna v objemu globoke spokojnosti je zame posebna čast, ki jo zaznam ob spremljanju. Največja nagrada, ki jo je spremljanje dalo meni, so bile vame usmerjene roke gospoda, ko sem prišla k njemu na zadnji obisk. Bili so njegovi zadnji dnevi in zmogel je dati svoje roke v pozdrav. Ta trenutek je v meni pustil globok pečat, saj me bo spremljal na poti skozi življenje.

Petra, OO Maribor

Slovensko društvo Hospic je društvo, kjer lahko izrazimo vsa potrebna čustva, izkušnje in brezpogojno ljubezen ter razumevanje življenja, da lahko mirno živimo. Življenje sprejmimo tako, kot je, kajti vsak človek se nekega dne poslovi. Morda z boleznijo, nesrečo ali s starostjo. Ne vemo, kakšen je načrt našega življenja, a zapolnimo si ga tudi z razumevanjem in pomočjo drugim. To, da sem vključena v Slovensko društvo Hospic, mi olajša spremljanje ljudi, ki jim je kdo umrl, ali stanje ob strani bolnim ljudem.

Tanja, OO Murska Sobota

Zame so tabori vedno nov izziv! Ko poslušam vse te zgodbe in gledam v žalostne oči otrok, se v meni marsikaj prebudi, ozavesti. Ko se poslavljamo, med drugim občutim tudi radost. Radost? Da, na takšnih krajih, ki so za večino žalostni, občutim radost. Ko služiš iz srca, brez želje po priznanju ali nagradi, takrat občutiš radost, saj veš, da delaš dobro za druge in zase! Ker veš, da smo vsi eno in da kar storiš za druge, pravzaprav narediš zase!

Jožica, OO Celje

IZOBRAŽEVANJA

Skozi vsebine izobraževanj za strokovno in širšo javnost se ponujajo možnosti za delitev skrbi, iskanje poti in rešitev. V hospicu smo se potrudili, da bi v sklope predavanj in delavnic zaobjeli čim več področij oskrbe bolnika, svojcev in žalujočih. Za vas in z vami bodo delili znanje, veščine in spoznanja naši učitelji, strokovni delavci in sodelavci z dolgoletnimi izkušnjami.

Strokovni razvoj

Ob stiku z minljivostjo, umiranjem in žalovanjem, lahko doživimo široko paleto občutkov, kot so jeza, strah in nemoč. Ko se pri svojem delu srečujemo z umirajočimi, kronično bolnimi, njihovimi svojci ali žalujočimi, se pogosto znajdemo v stiski, saj moramo slediti strokovnim smernicam, usmeritvam nadrejenih, pa tudi lastnim občutkom in potrebam bolnika ali žalujočega.
Izkustvena izobraževanja so namenjena odkrivanju odnosa do življenja, minljivosti, žalovanja in čutenja, hkrati pa ponudijo vpogled v najpomembnejše izzive in rešitve, ki se pojavijo pri delu z ranljivimi skupinami umirajočih in žalujočih oseb. Izobraževanja nudijo tudi varno okolje za izmenjavo izkušenj in dilem.

Osebni razvoj

O temah, kot so minljivost, umiranje in žalovanje redko razmišljamo, še redkeje o njih spregovorimo. V naši družbi zanje ni dovolj prostora. Po izgubi se je potrebno čim hitreje vrniti na delo, o pokojniku čim manj govoriti, čim manj čutiti bolečino ob izgubi. Kljub temu, da sta bolečina in trpljenje neizogiben del življenjske izkušnje, lahko ob raziskovanju sebe najdemo načine, kako začutiti lahkotnost in olajšanje.
Izkustvena izobraževanja so namenjena odkrivanju lastnega odnosa do življenja, minljivosti, žalovanja in čutenja. Nudijo varno okolje za izmenjavo izkušenj in dilem, v katerem se odprejo nove poti do osebne rasti.

Podpri nas

PODPRI IN DONIRAJ

Tabor Levjesrčni

Tabor Levjesrčni je štiridnevni, vseslovenski tabor za žalujoče otroke in mladostnike v starosti od pet do sedemnajst let, ki so doživeli smrt bližnje osebe. Skozi kreativne delavnice in sprostitvene aktivnosti želimo otrokom omogočiti in graditi prostor za predelovanje izgube ter jih opolnomočiti za lažje vključevanje v vsakdanje življenje.
TABOR

Delovanje društva

Že 27 let s pomočjo strokovnih delavcev in prostovoljcev ter v okviru lastnih timov v povezavi z drugimi inštitucijami izvajamo dejavnosti podpore bolnikom in njihovim svojcem na domovih, žalujočim po izgubi bližnje osebe, ter s predavanji, izobraževanji in javnimi dogodki pa osveščamo slovensko družbo o temah minljivosti, staranja, smrti ter žalovanja. Podprite naše delovanje tudi v prihodnje.
DRUŠTVOPodpirajo nas

AMBASADORJI

Zakaj podpreti Slovensko društvo Hospic? Ker smo vsi tako zelo prepleteni, soodvisni in povezani, je Slovensko društvo Hospic kot svetilnik, ki kaže smer, v katero naj stopi korak vsakega človeka, vseh narodov in držav: v smer večjega humanizma, solidarnosti, sočutja in spoštovanja ter podpiranja človekovega dostojanstva.

Manca Košir

Tako zelo je pomembno, da so ustanove, na katere se lahko obrneš. Če veš, da bolnik potrebuje lajšanje bolečin, pokličeš zdravnika. Če potrebuje duhovno oskrbo, pokličeš duhovnika. Če pa veš, da rabiš nekoga, ki ti bo pomagal, da zdržiš to pot, lahko pokličeš Slovensko društvo Hospic.

Karel Gržan

Slovensko društvo Hospic podpiram predvsem zaradi tega, ker sem tudi sam kot najstnik doživel izgubo najbližjega. Vem, kako se človek počuti v takšni skrajni življenjski situaciji. Ni lahko. Sam si. Na tleh si. Vse se ti zdi brezupno. Vesel sem, da obstaja društvo in da obstajajo ljudje s tako velikim srcem, ki pomagajo ljudem v stiski. Hvala, da obstajate.

Boštjan Nipič - Nipke

Menim, da Slovensko društvo Hospic osrečuje na tisoče ljudi, ki se mogoče niti niso zavedali, da so se lahko poslovili dostojanstveno, pomirjeno in z nekom ob strani. Ljudje moramo pripadati. Ko pripadamo, slovo ni težko. Če pa dostojanstvo kot tudi dostojanstveno slovo najšibkejših v družbi nista omogočena, kot družba propadamo. Zato podprimo Slovensko društvo Hospic!

Aljoša Bagola

Življenje je minljivo. Ljudje misel na slovo odrivamo. Ne znamo oz. nočemo se soočiti s tem, da nas bo nekdo zapustil. Ko nastopi čas slovesa, se je potrebno s tem soočiti dostojno. Pri tem nam pomaga Slovensko društvo Hospic. Sami smo zmedeni, nevešči. Zaposleni in prostovoljci v tem društvu vedo, kako nas potolažiti in kako dostojno pospremiti mirajočega. Globoko sem hvaležen ljudem, ki posvečajo svoj čas temu, da nam pomagajo v teh težkih trenutkih. Hvala Slovensko društvo Hospic.

Adi Smolar

Življenje nas uči na različne načine. V mojem se je za enega najbolj prijaznih izkazalo srečanje z ljudmi iz Slovenskega društva Hospic. Če bi se srečali prej, bi moj oče zadnje dni preživel drugače, bolj mirno. In mi z njim tudi. Srečali pa smo se ravno pravi čas, da me je njihov odnos do sočloveka, do življenja, do minevanja in do slehernega trenutka, opomnil, da izgubljam svoj čas. S Hospickafeji v Knjigarni Konzorcij, ki mi jih je predala edinstvena dr. Manca Košir, pa vsakič znova dobil priložnost, da se spomnim, kako rada imam Življenje. Hvala, Slovensko društvo Hospic!

Carmen L. Oven

Življenje je dar. Lepo živeti je ne le moja pravica, temveč tudi dolžnost. Ko sem naredil prve korake, me je nekdo držal za roko. Po vsej verjetnosti mami. Ali ati. Ali kdo od mojih starejših sorojencev. Dvomim, da je bil kak neznanec. A prišel bo nekoč tudi zadnji korak. Zadnji dih. Ne mami ne ati me ne bosta držala za roko. Morda lahko računam na ženo? Otroke morda? Ali na kakega neznanca? Življenje je vendarle dar. In lepo umreti je ne le moja pravica, temveč tudi dolžnost. Smisel življenja (in umiranja) je – odnos. Stisk roke. Imeti oporo. Biti v oporo. Imeti prijatelja. Biti prijatelj. Biti človek – ljubljeni osebi ali neznancu. Hvala, Hospic!

Gregor Čušin

Alja Furlan

Posebni projekti

DREVO ZA ŽIVLJENJE

Začetek projekta v Mozirskem gaju

Naša interna glasila

GLASILA

Glasilo december 2023
Glasilo junij 2023
Glasilo julij 2022
Glasilo ob 25. obletnici

Poiščite nas lokalno

Območni odbori

*Za pomikanje po zemljevidu uporabite dva prsta


Za kontaktne podatke kliknite na spodnji gumb ali se na spodnjem zemljevidu približajte rokici posameznega območnega odbora in kliknite z miško na njo:

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